Az oldal feltöltés alatt...

Már megint a DAIKIN jár a fejlesztésben az élen!!!... megjelent a magas hőmérsékletű vizet előállítani képes levegő-víz hőszivattyús rendszere, melyet DAIKIN ALTHERMA HT -re neveztek el.
A képre, vagy linkre kattintva megtekintheted a részletes tájékoztatót.

Az Altherma márkanév a klímatechnika csúcskészülékeit gyártó japán DAIKIN cég vandonatúj márkaneve a hőszivattyús fűtési megoldáscsaládra.
A DAIKIN több, mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a hőszivattyúk gyártásában. Évente több, mint egymillió darabot gyárt mind lakóházakban mind kereskedelmi terekben történő alkalmazásra. A hőszivattyú gyártók közül egyedülálló módon saját maga fejleszti és gyártja a rendszer ″szívét″, a kompresszorokat, és a rendszer ″vérét″, azt a speciális közeget, amely a hőszivattyúzás folyamatának során a rendszeren belül kering: ennek neve a hűtőközeg. A DAIKIN által 40 éve gyártott kompresszorok ~80%-a hőszivattyús alkalmazásokba kerül beépítése. És az szinte magától értetődő, hogy a DAIKIN elsők között, és szinte egyedülálló módon használja hőszivattyúiban azt a technológiát, amely mára az energiatakarékos és csendes hűtő/fűtő klíma üzemeltetés szinonimájává vált: az inverter technikát. Komplett hőszivattyús megoldás a DAIKIN-tól a legkorszerűbb inverter technológia alkalmazásával lakások és családi házak fűtésére és hűtésére.

Daikin, mint a világ 2. legnagyobb klímás cége, belépett a fűtési piacra.  Azaz megjelent az első, kifejezetten önálló fűtésre fejlesztett berendezés, mely mellesleg nyáron hűteni is tud. Az újítás Altherma rendszerként mutatkozott be a világpiacon. Néhány mondatban a berendezésről: -20 fokig hőszivattyús split rendszerű kültéri egység, melynek a beltéri egysége egy olyan hidraulikus box, ami lehet csak Fűtő, vagy Hűtő-fűtő. A kültéri egység 5,7 ; 6,8; vagy 8,4 kW fűtőteljesítényt tud, de júliusra 16 kW-ig bővül a paletta (Eurovent szerinti légállapotban, 7 fok külső hőmérséklet és 35 fokos előremenő vízhőmérséklet esetén). A hidraulikus boxba 3; 6 vagy 9 kW-os elektromos kiegészítő fűtést választhatunk, ezáltal némileg ugyan romlik a COP érték, de így a kisebb rendszer is el tud látni nagyobb fűtési igényt. (pl. úgy tanácsos a megfelelő méretű rendszert kiválasztani, hogy -5 fokig a hőszivattyú teljes mértékben fedezze a fűtési igényt, alatta pedig az elektromos fűtés, mint rásegítő fűtéssel együtt biztosítja a max. 50 fokos előremenő vizet. Ez a víz mehet az osztó-gyűjtő felé, ahol max. 50 fokra választott radiátort, fancoilt, padló- vagy falfűtést köthetünk rá. (Kapcsolási rajzok a PDF katalógusban.) A rendszerhez választható (nem kötelező) 150, 200 vagy 300 l-es HMV tartály is (csak Daikin lehet), melyet előnykapcsolásban szintén max. 50 fokos vízzel lát el a hibraulikus box. Ebben is van egy elektromos fűtés, ami heti egyszer 2 órára 70 fokra fűti fel a melegvizet, a legionella baktériumok elpusztítása végett. Nyári állapotban is a HMV készítés élvez előnyt, majd a kültéri egység üzemmódot váltva hűti tovább a fancoilokat, vagy a fal. illetve menyezethűtést látja el. Az eddig letelepített rendszerek alapján is elmondható, hogy a most lakosságra érvényes villamos energia és gázár alapján (bővebben a csatolt excelben) ezzel a rendszerrel gazdaságosabb a fűtés és HMV termelés, mint a gázos rendszerrel, mivel az átlagos COP érték 3 és 4 között van. Nem beszélve a kéményépítés, gáztervezés és engedélyeztetés, valamint a gázhálózara történő rácsatlakozás költségéről.

A Daikin Altherma lakossági fűtő rendszereinek odaitélték az európai Eco címkét.

Az európai Eco címke virágos logojának köszönhetően közismert.  Ez a “Virág” logo azon termékeket és szolgáltatásokat jelöli, amelyek nagymértékben környezetbarátok.
Ezt a címkét azon termékek viselik, amelyek az EU környezetvédelmi elvárásait kielégítik és a megfelelőséget egy független testület igazolta.
Az Eco címke felhasználása önkéntes és a csúcstermékeket jelöli a környezetbarát kivitel tekintetében. Huszonhat termékcsoport alkalmazhatja ezt a címkét, beleértve a hőszivattyúkat is. 

A Daikin Altherma megújuló aeroterm energiát használ föl

A Daikin Altherma a cég évtizedeket átölelő hőszivattyús tapasztalatainak a legmagassabb szintű kiteljesedését képviseli. A rendszer hatékonyan vonja ki az alacsony szintű hőenergiát a környezeti hőből és azt olyan szintre emeli, amely egy ház komfortos fűtését lehetővé teszi és a háztartási melegvizet is biztosítja -20º C külső hőmérséklet esetén. Így az Altherma az aeroterm energiát használja föl megújuló energiaforrásként.  Az alkalmazott hőszivattyús technológia rendkívűl hatékony (3 - 5 kW fűtési energia minden 1 kWh elektromos energia felhasználásával).

Az EU Eco címke odaitélésével, a Daikin Altherma a következő kategóriákban került megmérettetésre: fűtés és hűtés hatékonysága , hűtőközeg globális felmelegedés potentiál (GWP), zaj, környezetkárosító anyagok hiánya,  továbbképzés,dokumentálás, alkatrészellátás és részletes információadás az értékesítés helyszínén. A végeredmény: A Daikin Altherma energiafelhasználási hatékonysága nagyobb és a globáis felmelegedésre kisebb hatású mint más kategóriabeli hőszivattyús termékek.

Kitüntetett termékek
A Daikin Europe N.V. az Eco címkét a következő Daikin Altherma termékekre kapta meg, 35°C előremenő vízhőmérséklet esetén.

ERHQ006A - EKHBH008A
ERHQ007A - EKHBH008A
ERHQ008A - EKHBH008A
ERHQ011A - EKHBH016A
ERHQ014A - EKHBH016A
ERHQ016A - EKHBH016A
ERHQ006A - EKHBX008A
ERHQ007A - EKHBX008A
ERHQ008A - EKHBX008A
ERHQ011A - EKHBX016A
ERHQ014A - EKHBX016A
ERHQ016A - EKHBX016A
ERHQ006A - EKHBHE008A
ERHQ007A - EKHBHE008A
ERHQ008A - EKHBHE008A
ERHQ006A - EKHBXE008A
ERHQ007A - EKHBXE008A